Gewenste e-mail komt in spambox

Handleiding: voorkom dat gewenst e-mail in spambox komt

Een spamfilter zou eigenlijk alleen ongewenste e-mail uit de mailbox moeten weren maar helaas worden ook regelmatig gewenste berichten uitgefilterd (de zogenaamde false positives). Wilt u voorkomen dat berichten van een specifieke afzender door het e-mailprogramma als ongewenst worden bestempeld? Neem dan, afhankelijk van het gebruikte e-mailprogramma, een van de volgende maatregelen:

Windows Live Mail

Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mail. Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (via de blauwe knop op het lint Opties Beveiligingsopties tabblad Veilige afzenders kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).

Windows Mail

Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mail. Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (via ALT-Extra Opties voor ongewenste e-mail kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).

Outlook Express

Outlook Express is niet voorzien van een filter voor ongewenste e-mail.

Outlook

Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mail. Afzender nooit blokkeren (Outlook 2010/2013)/Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (Outlook 2007 en ouder). Via Opties voor ongewenste e-mail (rechter muisknop) kunnen de instellingen van het filter worden aangepast.

Mozilla Thunderbird

Bij Thunderbird wordt e-mail van aan het persoonlijk adresboek toegevoegde contactpersonen automatisch als gewenst bestempeld. Volgens de standaard instellingen worden de adressen in de lijst met Verzamelde adressen niet automatisch als veilig gezien. vink daarom ook de optie Verzamelde adressen aan optie Verzamelde adressen aan via Extra. Accountinstellingen. onderdeel Ongewenste berichten (links in het venster. zowel bij Lokale mappen als onder elk afzonderlijk account)!

Gmail

Open het e-mailbericht. knop Meer (pijltje naar beneden). optie Berichten zoals deze filteren. link Filter maken met deze zoekopdracht. activeer Nooit naar Spam verzenden. knop Filter maken (via de link Instellingen. tabblad Filters kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).

Microsoft-account (Outlook, Hotmail, MSN, Live, e.d.)

Voeg het betreffende mailadres toe als contactpersoon aan het adresboek: open het e-mailbericht, link Toevoegen aan contactpersonen.

Helaas biedt dit geen 100% zekerheid dat toekomstige e-mail daadwerkelijk als gewenst wordt gezien.