USB Webserver versie 8

Waarom USB Webserver?

USB Webserver 8.6

Een website zichtbaar maken gebeurd bij een hosting provider. Met USB Webserver kunt u de website al op uw pc helemaal opzetten en uitvoerig testen voordat de site online gaat.
USB Webserver is een programma dat gebruik maakt van Apache, PhP en MySql. Als het programma is geïnstalleerd dan is er ook een map root aangemaakt. In deze map root moet uw website komen staan. In ieder geval de index pagina. (/usbwebserver/root)
Het programma hoeft niet perse op een USB stick te staan. Hoewel de naam anders suggereert kan het programma ook gewoon op een harddisk worden geïnstalleerd.

Hier vind u USB Webserver. Naar USB Webserver

Wat als USB Webserver niet wil werken!

Op de site van USBWebserver staan tips onder de tap FAQ. Bijvoorbeeld de MySQL start niet op.
Lukken deze tips niet dan is het raadzaam om naar de firewall te kijken. Firewall is te bereiken door Start – programma zoeken (firewall) – geavanceerde instellingen – regels voor binnenkomende verbindingen. De rules van de vorige versie staan daar nog in. Let op de Apache en MySql regels. Ga daarop staan en klik met de rechter muisknop. Bij eigenschappen staat ook de verwijzing naar de USB Webserver. Als dat niet de plaats is waar USB Webserver is geïnstalleerd dan de firewall regels weghalen. Bij het opstarten van USB Webserver zal de firewall om toestemming vragen voor het programma.

Op mijn windows10 systeem moet de poort apache op 8080 (ipv 80) staan om goed te werken. Poort apache is te vinden onder instellingen.