FQA

Veel gestelde vragen

Een website bouwen

Vraag: Wat is de allereerste overweging die moet worden gemaakt als een webdesigner wordt ingeschakeld?
Antwoord:
Voordat er kan worden overgegaan tot het daadwerkelijke ontwerp van de website, moet worden bepaald op welke manier de website zal worden gebruikt.

Vraag: Wat doet een webdesigner?
Antwoord:
Een webdesigner ontwerpt en bouwt websites. Het ontwerpen van een website is complex. Het vereist vaardigheden in meerdere disciplines, zoals design, content-ontwikkeling, structurering van informatie en programmeren.

Vraag: Wat kan ik zelf doen om het project te laten slagen?
Antwoord:
Nadat overeenstemming is bereikt met een webdesigner, dient de klant een actieve rol in het proces in te nemen. Hieronder volgen enkele tips die kunnen helpen een positief resultaat te bereiken:
• Stimuleer communicatie: moedig de webdesigner aan contact op te nemen wanneer hij of zij vragen heeft.
• Stel heldere doelen: de doelen van het project horen te zijn opgenomen in uw overeenkomst, maar het kan geen kwaad ze gedurende het project regelmatig te bespreken.
• Houd de voortgang bij: het is weliswaar de taak van de webdesigner u op de hoogte te houden van de voortgang van het project, het is de taak van de klant er voor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Vraag: Kan ik zelf een site bouwen?
Antwoord:
Natuurlijk is dat mogelijk. Veel bedrijven hebben ergens wel een medewerker zitten die het een eer vindt om voor u een online visitekaartje te bouwen. De praktijk leert echter dat de techniek maar een deel van het verhaal is, en vaak niet eens het belangrijkste deel. Voorop staat dat er een visie moet zijn wat u met een eigen website wilt bereiken. Is het inderdaad alleen maar een eenvoudig visitekaartje, of wilt u bijvoorbeeld uw hele leveringsprogramma aanbieden. Zinvolle informatie aanbieden en er ook nog eens voor zorg dragen dat de site inhoudelijk en technisch kan worden onderhouden, levert veel meer problemen op dan de initiële bouw. De techneut, de bouwer, is maar één van de noodzakelijke spelers.